Wij gaan op reis!

wij gaan op reis

Vanaf april 2022 gaan wij voor onbepaalde tijd op reis. We gaan fietsen door Europa en Zuid-Amerika. Sinds onze ontmoeting in Nieuw-Zeeland (2015) praten we al over een grote reis, maar ons leven raast door. Er kwam een nieuwe studie, een nieuwe baan en een pandemie, waardoor onze droom steeds verder weg leek. Langzaam vult ons leven zich met verantwoordelijkheden en vinden we het steeds moeilijker worden om onze fijne, veilige basis op te geven. Juist om die reden vertrekken we nu. Hier lees je waarom. 

Waarom op de fiets?

Eerlijk gezegd weten we niet meer precies hoe het idee van de fiets is ontstaan. Al sinds onze tijd in Nieuw-Zeeland hebben we de wens om een grote reis te maken. Maandenlang van land naar land vliegen past niet zo bij ons. Het liefst lopen we met onze rugtas op de rug, maar op die manier duurt het erg lang om veel te zien. Ook rondrijden in een campertje had potentie, maar dat leek ons te snel gaan, waardoor je minder contact hebt met de natuur en de mensen. Sinds we op het idee kwamen van de fiets, liet het ons niet meer los.

We willen langzamer, bewuster, gezonder en duurzamer reizen. We willen een land, de mensen en de natuur goed in ons opnemen. We willen fysieke en mentale uitdagingen aangaan. In 2015 namen we het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland, het was mooier dan we ooit hadden gehoopt en het bracht ons veel, maar dit keer willen het anders doen. We kiezen niet voor de makkelijke weg, maar we willen onszelf op een andere manier uitdagen door bewuster, langzamer en gezonder te reizen. 

Hoe lang gaan jullie weg? Kun je dat wel betalen?

We gaan voor onbepaalde tijd op reis. Dat kan twee weken zijn, maar ook twee jaar. We weten niet hoe het loopt en we willen alles openhouden. Als het fietsen tegenvalt, zijn we misschien eerder terug of verzinnen we een andere manier om te reizen. Daarnaast hangt de duur van onze reis af van onze uitgaven. Het zou mooi zijn als we onderweg wat kunnen bijverdienen, maar dat is niet noodzakelijk. We hebben een bedrag gespaard en een dagbudget vastgesteld. Onze algemene regel is: hoe meer we uitgeven, hoe eerder we thuis zijn. Dat helpt ons om weloverwogen keuzes te maken. 

Waarom gaan jullie op reis? 

In Nieuw-Zeeland mochten we voor het eerst ervaren hoe het is om alleen te reizen. We werden overweldigd door de prachtige natuur en de mooie mensen. We leerden te vertrouwen op onszelf en op anderen. We deden een stapje terug en analyseerden ons leven in Nederland van bovenaf. Onze waarden veranderden en we kwamen terug met een dosis goede moed en motivatie. Klaar om ons leven anders in te richten en om nog meer van wereld te ontdekken. 

Maar eerst moesten we een studie afronden. Daarna moesten we een baan zoeken om geld te verdienen. Toen moesten we een andere baan zoeken, omdat de huidige baan ons niet gelukkig maakte. Deze banenzoektocht werd een persoonlijke zoektocht en eindigde in de keuze voor een nieuwe studie. Tijdens die nieuwe studie brak er een pandemie uit en moesten we onze droom nog verder uitstellen. Hoe leuk ons werk op dit moment ook is, nu – drie jaar later – wachten we niet langer en zetten we onze verwachtingen opzij, want er blijkt niets te ‘moeten’ en het juiste moment bestaat niet. 

We willen op reis om onszelf te ontwikkelen, zonder invloed van anderen. Wie zijn we zonder werk, agenda en bezittingen? Wat is er buiten de wereld die wij kennen? We willen leren van culturen, mensen en de natuur. We willen minder. We willen leven in eenvoud.

Vind je het niet eng? 

Gezien de woningmarkt en alle financiële uitdagingen die nog op ons wachten, vinden we het zeker eng om ons huis achter te laten, onze spullen te verkopen en in een tent te gaan wonen. We geven onze veilige, comfortabele basis op en daar liggen we ‘s nachts echt wel van wakker. Toch is het juist vanwege die angst dat we deze reis doorzetten. We willen niet geleefd worden door materialistische zaken, geld, verwachtingen en de angst om dit te verliezen. We willen onszelf in het diepe gooien, leven met weinig, afzien, onszelf laagje voor laagje afpellen tot we weer helder zien wie we écht zijn en wat we écht belangrijk vinden. Dat vinden we niet eng, daar hebben we ontzettend veel zin in.

“I’ve been worrying that we all live our lives in the confines of fear.

– The Fear, Ben Howard

Waar kan ik jullie reis volgen?

We delen onze reisverhalen voornamelijk op Instagram en onze reispagina. Het zou leuk zijn als we af en toe een video kunnen maken, maar het vastleggen van de reis is niet ons doel. We weten dus nog niet wat en hoe vaak we iets gaan delen.

Volg:
0

2 Reacties

  1. Caroline van Acker
    januari 23, 2022 / 7:34 pm

    Wat een uitdaging. Ga er voor. Heel veel suc6. Ik wil jullie graag volgen.

  2. januari 23, 2022 / 8:25 pm

    Wens jullie alle goeds en vooral wijsheid om dit te doen. Fantastisch dat jullie deze keuze aandurven. Jullie zullen als “ rijke “ mensen terugkeren.

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail