Vanaf mijn warme plekje op de bank, keek ik dit weekend toe hoe de regen tegen de ramen tikte. Ik ben er helemaal oké mee dat ik de deur niet uit hoef. De geur van vers gebakken vegan bananenbrood vult de kamer, terwijl ik een oude vriendschap met mijn pyjama en Netflix nieuw leven inblaas.
Je begrijpt: mijn liefde voor dit soort slow living weekenden is groot. Om een beetje van dit gevoel te kunnen delen tijdens deze regenachtige dagen, deel ik hierbij mijn recept voor een (eventueel vegan) bananenbrood. Het is een betaalbare, gezonde versie, zonder dure, ingewikkelde ingrediënten. Je maakt het bananenbrood veganistisch indien je de juiste chocolade koopt. Ook ideaal om mee te nemen tijdens een lange herfstwandeling.
Je hebt nodig:
- 300 g amandelmeel (of volkorenmeel)
- 2 tl bakpoeder
- 50 g havermout
- 50 g walnoten
- 1 el kaneel
- Pure (veganistische) chocolade*
- 1 el gebroken lijnzaad
- 3 rijpe bananen
- 100 ml olie
- 1 el azijn
- 100 ml water
*Veganistische pure chocolade van bijvoorbeeld Lindt Excellence (zonder smaakje), Delicata, AH Biologisch, Verkade, Heidi, en Markant. Zie hier voor meer.
Zo maak je dit vegan bananenbrood:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix alle droge ingrediënten in een kom. Hak indien nodig de chocolade en walnoten klein. Prak vervolgens de bananen in een andere kom fijn. Voeg alle overige ingrediënten hieraan toe. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en vul de cakevorm met dit beslag.
Bak het brood in 40 minuten goudbruin.