Stilstaan op het Boswachterspad

Deze week liep ik het Boswachterspad door het Mastbos in Breda. Na een wat onzekere periode qua studie en werk, was dit Boswachterspad precies wat ik nodig had. Groen, rustig en mooi. Een fijne plek om even stil te staan.

Nu ik mijn pre-master heb afgerond en werk heb gevonden, voelt dit een beetje als een nieuw hoofdstuk. Eentje waarin ik (hopelijk) mijn master behaal, een trektocht in de bergen loop, in m’n eentje met de tent op stap ga, mijn spaarplan voorzet en eindelijk toewerk naar onze reis volgend jaar.

Soms wil ik te veel in korte tijd. Daarom vind ik het belangrijk om stil te staan bij wat ik al heb bereikt en wat ik nog wil gaan doen. Gewoon alles op een rijtje zetten, dankbaar zijn en geduld en vertrouwen hebben. Een wandeling in de natuur werkt voor mij. De natuur heeft geen haast en er zijn geen prikkels. Ik hoef alleen maar met m’n gedachten te lopen, terwijl ik met iedere stap meer ruimte in mijn hoofd creëer. Het is alsof ik de chaos en alle verwachtingen achterlaat in de lege natuur. Het wordt helderder, de lucht klaart op en ik voel me licht en kalm. Klaar voor alles wat komen gaat.

Het Boswachterspad Mastbos is een route samengesteld door Staatsbosbeheer. Je loopt door bos, langs water en over het vlonderpad. Onderweg kun je vogels, reeën en vossen spotten. De route is goed aangegeven met gele bordjes, dus ideaal wanneer je je verstand op nul wil zetten. Je vindt de route hier. In totaal loop je zeven kilometer. Ik liep er op donderdagochtend, toen was er vrijwel niemand.

Hier lees je waarom ik mijn baan heb opgezegd en weer student ben.

Volg:
0

1 Reactie

Laat hier je reactie achter