Slow living in a cabin | Ardennen

Cabin Ardennen

Afgelopen herfst verbleven Matthijs en ik een weekend in een cabin in de Ardennen. Het huisje was heel basic, maar precies wat we nodig hadden. Het was heerlijk om de stad te verlaten en de herfst mee te maken door ons onder te dompelen in de natuur.

Informatie over de cabin

De cabin ligt in Gedinne en is te boeken via Airbnb. De cabin zelf is klein, maar de grote tuin nodigt je uit om veel buiten te zijn; gewoon op de veranda zitten en genieten van het uitzicht, luisteren naar de bomen en de vogels, struinen door de tuin of dobberen in een bootje op de zwemvijver. Bij mooi weer kun je zwemmen, zonnen en barbecueën, dus we komen er zeker nog een keer terug.

In de omgeving kun je genoeg wandelingen maken (hoewel je er soms met de auto naartoe moet), er liggen verschillende wandelkaarten in het huisje. Zelf liepen we een stukje van de Camino – de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Verder is Gedinne klein en was er toen niet veel te doen, maar dat kwam waarschijnlijk door de coronamaatregelen.

Het weekend samengevat in mijn eerste video

Het hele weekend hebben we zo weinig mogelijk gedaan. We wilden echt even weg van de stad en juist ‘van die dingen doen die je graag wil doen, maar nooit echt doet’. Veel lezen, wandelen, koken, praten, dagdromen en buiten zijn. Om de sfeer en rust van ons weekend te kunnen bewaren, heb ik wel veel gefilmd. Dat vond ik in eerste instantie een heel goed idee, maar eerlijk gezegd heb ik het maken van een video echt onderschat. Vooral omdat ik nog nooit een video had geëdit. Ik heb daarom even getwijfeld of ik de video wel online wilde zetten – want het is natuurlijk ook gewoon een leuke herinnering voor onszelf, maar uiteindelijk denk ik dat het juist wel leuk is om ‘m hier alsnog te delen.

Het geluid van de krakende houten vloer, de ritselende blaadjes, voetstappen op het pad, kolkende riviertjes, flikkerende zonnestralen in het bos, koffie, koken, lezen. Ik wilde het allemaal in mijn eerste video samenvatten. Hopelijk word je er net zo rustig van als ik er dat weekend van werd.

Volg:
0

Laat hier je reactie achter