Selfcare update & smoothie bowl recept

Hoewel ik het erg fijn vind om veel thuis te zijn, moet ik hier ook wel aan wennen. Naar buiten gaan blijkt zo vanzelfsprekend. Even naar de winkel, een rondje wandelen, iets op de post doen. Bij alles denk ik twee keer na en houd ik afstand. Niet voor mezelf, maar voor anderen. Ik vind het lastig om te zien dat niet iedereen zich hieraan houdt en eerlijk gezegd heb ik het hier de laatste dagen best moeilijk mee gehad. Ik werd boos op zo ongeveer alles en daar schiet niemand iets mee op.

Nu ik het nieuws en social media niet meer op de voet volg, gaat het gelukkig beter. Ik probeer me meer te focussen op de positieve dingen en laat mezelf niet overal in mee slepen. Is het jou bijvoorbeeld ook opgevallen hoe mooi de – vrijwel vliegtuigvrije – blauwe lucht is? Ik hoor ook verhalen over terugkerende, schone wateren in Venetië en daar word ik echt heel blij van.

Daarnaast probeer ik ook iets beter op m’n gezondheid te letten. Tuurlijk, ik breng minstens twee uur per dag op de bank door met chips, cake of chocola, maar daarom let ik juist beter op wat ik verder eet en doe. Een rondje hardlopen helpt mij enorm om uit die negativiteit te komen en minder te piekeren. En door gezond eten voel ik me gewoon veel beter. Of eigenlijk: door slecht eten voel ik me slecht en dus kan ik beter gezond eten. Je snapt het idee.

Voor mij helpt het dus om bewuster om te gaan met social media, te focussen op de positieve dingen, los te laten, te bewegen en gezonder te eten. Vanmorgen maakte ik, op de gok, een smoothie bowl en die pakte eigenlijk heel goed uit. Het recept vind je hieronder.

  • 1 kiwi
  • 1 banaan
  • Handje spinazie
  • Handje blauwe bessen (diepvries)
  • 20g havermout
  • Scheutje (haver)melk of water
  • Citroensap
  • Hennepzaad (of zaden die je wel in huis hebt)
  • Een restje banaan, kaneel en pompoenpitten voor de topping

Wat doe jij om deze weken wat makkelijker door te komen?

Volg:

Plaats een reactie

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail