Samenwerken

Hi, ik ben Yvette (29). Langzamer, bewuster leven en de natuur zijn mijn passies. Via tekst, fotografie en video breng ik deze onderwerpen onder de aandacht. 

Ik heb een studieachtergrond in Voeding- en Diëtetiek, Facility Management en Communicatie- en Informatiewetenschappen (MSc), maar ik heb ook een groot verlangen naar uitdagingen in de natuur. Daarom vertrokken Matthijs en ik in mei 2022 voor onbepaalde tijd op fietsreis. Uiteindelijk zijn we twee jaar onderweg geweest en hebben we meer dan 17.000 kilometer gefietst door Scandinavië en Zuid-Amerika en meer dan 500 kilometer te voet afgelegd over onder andere de Kungsleden.

Mijn missie

Ik wil streven naar een leven waarin de natuur, creatie en duurzaamheid centraal staan. Het is de tegenhanger van een haastige maatschappij waarin we te snel, te veel nemen en ons steeds verder distantiëren van de natuur, en daarmee van onszelf als mens. Via mooie, inspirerende beelden en teksten zet ik mij in voor onderwerpen gerelateerd aan outdoor, reizen, gezondheid, natuur, duurzaamheid, en slow living. Hiermee wil ik mensen inspireren om een langzamer, gezonder en natuurlijker leven te leiden en de verbinding met de natuur terug te vinden, want ik geloof echt dat de wereld daar mooier van wordt. 

Het is mijn droom om hier mijn werk van te maken. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met mensen die mijn waarden delen, via schrijven, fotografie en video. 

Schrijven

Schrijven over outdoor-avonturen en reizen doe ik graag. Mijn voorkeur gaat uit naar persoonlijke, betekenisvolle verhalen die inspireren en bijblijven. Ik kan reisverhalen schrijven voor jouw website, producten reviewen of inspirerende artikelen schrijven, eventueel gepaard met mijn fotografie. Ik heb een achtergrond in Informatie- en Communicatiewetenschappen (MSc) en heb ervaring met het schrijven van onder andere SEO-teksten, blogs, reisverhalen, nieuwsbrieven, interviews en het redigeren van teksten. 

Fotografie en video

Ik maak graag foto’s en/of video’s voor jouw website, product, dienst, social media of van jouw outdoor avonturen. Ook het editen van jouw eigen gemaakte beeldmateriaal is iets wat ik voor jou uit handen kan nemen. Bekijk hier mijn fotografie en video’s.

 • Fietsen op Tierra del Fuego
 • Yvette Kooijman fotografie
 • Yvette Kooijman fotografie
 • Yvette Kooijman fotografie
 • Kamperen in Chili
 • Sterrenhemel in Peru

Een helpende hand

Daarnaast help ik graag kleine, avontuurlijke ondernemers met een combinatie van bovenstaande werkzaamheden. Ik kan je helpen met werkzaamheden waar je niet altijd aan toe komt, zoals het bijhouden van social media kanalen, het schrijven van teksten (denk aan nieuwsbrieven, blogposts, interviews, etc.) of het maken en/of editen van foto’s en/of video’s. 

Verder:

 • Kennis van WordPress, Lightroom Classic, Canva, Davinci Resolve. 
 • Goed in plannen en organiseren. 
 • Secuur, loyaal en perfectionistisch. 
 • Opleidingen: Voeding- en Diëtetiek, Facility Management en Informatie- en Communicatiewetenschappen (MSc)
 • Relevante werkervaring: (SEO) tekstschrijver, Marketing- en Communicatiemedewerker voor Sportbedrijf Tilburg en natuurlijk mijn eigen website, fotografie en YouTube kanaal.

Het verhaal van onze wereldreis op de fiets

Wil je alles weten over onze fietsreis? Een publiek inspireren om avontuurlijker te reizen? Meer weten over fietsen in Zuid-Amerika of Scandinavië? Of ben je nieuwsgierig naar bijvoorbeeld onze mooiste momenten, lessen, alledaagse dingen of motivatie? Ik neem je graag mee op reis door te vertellen over onze twee jaar durende fietsreis, eventueel gecombineerd met fotografie en video.  

Heb je een vraag, wil je samenwerken of gewoon een keertje koffie drinken om de mogelijkheden te bespreken? Leuk! Stuur mij een berichtje via Instagram of mail naar info@yvettekooijman.nl, dan spreken we elkaar snel.

Zij gingen je voor: