Hi, ik ben Yvette.

Yvette Kooijman

Op mijn website schrijf ik over outdoor en bewust leven. Van volstromende agenda’s en constant doorrennen krijg ik het benauwd: ik vind dat we best een stapje terug mogen doen. Daarom ben ik groot voorstander van langzamer, bewuster en gezonder leven. Ooit hoop ik een huisje in de natuur te vinden, waar ik samen met Matthijs klein en simpel kan wonen. Het liefst met ezels, geiten, kippen en een hond of twee. Voor de moestuin oefen ik alvast. Een kleinschalige camping runnen lijkt mij ook fantastisch. 

Als kind kon ik uren in m’n eentje spelen, gewoon met m’n eigen gedachten. In het kleine dorpje waar ik opgroeide, voelde ik me niet altijd begrepen en was ik vaak het buitenbeentje. Ik vond contact met leeftijdsgenoten soms lastig en dacht vaak dat het aan mij lag. Inmiddels weet ik dat het helemaal oké is om niet zo extravert te zijn en tijd nodig te hebben om prikkels te verwerken. 

Sporten vind ik belangrijk en ik doe het regelmatig, maar ik zou mezelf niet sportief noemen. Rust nemen vind ik net zo belangrijk. Het liefst beweeg ik buiten. Op vakantie maak ik graag een lange hike door de bergen, om ‘s avonds in een tentje voldaan in slaap te vallen. 

Tot mei 2022 woonde ik samen met Matthijs in het zuiden van Nederland. Al sinds we elkaar kennen, dromen we van een grote reis – we hebben elkaar tenslotte in Nieuw-Zeeland ontmoet. In Nieuw-Zeeland ervaarden we hoe het is om alleen te reizen. We maakten kennis met de prachtige natuur en de mooie mensen. We leerden te vertrouwen op onszelf en op anderen. We deden een stapje terug, onze waarden veranderden en we kwamen terug met een dosis vol goede moed en motivatie. Klaar om ons leven anders in te richten en om nog meer van wereld te ontdekken. 

Maar eerst moesten we een studie afronden, geld verdienen en een pandemie uitzitten. We raakten gewend aan het werkende leven en ons fijne huisje. Toch stellen we onze droom niet langer uit en zetten we verwachtingen opzij, want er blijkt niets te ‘moeten’ en het juiste moment bestaat niet. 

Op reis willen we een land, de mensen en de natuur goed in ons opnemen. We willen fysieke en mentale uitdagingen aangaan. In 2015 namen we het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland, het was mooier dan we ooit hadden gehoopt en het bracht ons veel, maar dit keer willen we het anders doen. We willen onszelf uitdagen door bewuster, langzamer en gezonder te reizen. We willen minder, we willen leven in eenvoud. De fiets leek ons een geschikt vervoersmiddel en zo geschiedde. We stopten met ons werk, zeiden onze huur op en verkochten veel van onze spullen. Sinds 2 mei 2022 reizen we voor onbepaalde tijd op de fiets. Hier lees je alles over onze fietsreis.

Liefs, Yvette.

Wat ik nu lees: