November: één lange kerstvakantie met puppy’s, vintage vondsten en een stedentrip

In Monthly highlights deel ik mijn geluksmomentjes van de afgelopen maand. Benieuwd wat ik in november deed? Lees dan verder.

November begon met rode wijn en heel veel eten. Want stiekem voelt thuiszitten zonder werk op dit moment als één grote kerstvakantie. Een kerstvakantie waarin ik op mijn uitgaven moet letten, dat wel, maar dat mag de pret niet drukken. Thuis koken is net zo leuk als uit eten gaan.

Eigenlijk wilde ik je beschermen tegen mijn dagelijkse puppy-spam, want het voelt een beetje alsof ik iedere dag van die vervelende babyfoto’s plaats. Maar kijk hoe lief! Sinds ik thuiszit zijn puppy’s een terugkerend thema in mijn leven and I won’t complain. Inmiddels neem ik geen nieuwe honden meer aan, want een nieuwe baan heeft helaas echt voorrang.

En natuurlijk heb ik Winkeltje van Yvette nog! Dit vind ik echt heel leuk om te doen, dus mijn focus ligt de laatste tijd vaker hier dan bij het bloggen. Stad en (buiten)land afstruinen naar mooie spullen met een verhaal, deze opknappen, goed op de foto zetten en laten zien dat je echt niet altijd iets nieuws hoeft te kopen. Niet iedereen heeft hier natuurlijk tijd voor, daarom kan ik hier goed bij helpen. Zo wordt bewuster en duurzamer winkelen toegankelijker voor iedereen. 🙂

Toch blijft foto’s maken een dingetje. Omdat wij huren is het huis niet altijd even fotogeniek (lees: gespachtelde muren en een vergeelde keuken). En fotopapier is ook een gedoe. Daarom besloot ik zelf een ‘muur’ te maken en dat levert eindelijk mooiere foto’s op. Bij de groene vaas gebruikte ik de plaat als achtergrond.

Ik kom tegenwoordig vaker bij de bouwmarkt dan ik ooit had gedacht. Af en toe vind ik mooie spullen die eerst opgeknapt moeten worden, zoals het kastje. Deze kocht ik misschien iets te impulsief, want het blijkt een flinke klus te zijn. Gelukkig kan het ook sneller gaan, zoals de koperen schaal die ik poetste. Blijkbaar gaat dat het beste met krijtpoeder. Wist jij dat? Ik in ieder geval niet.

Omdat wij inmiddels niet meer tussen alle theepotten, vazen en schalen konden leven (oeps), maakten we dit weekend zelf een stellingkast. Zo wordt het bijna een echte winkel.

Ook ging ik met mijn moeder een weekendje naar Gent. We hadden geen plan en dat was eigenlijk wel fijn. Veel gelopen, gegeten en natuurlijk een dag inkopen gedaan voor ‘de winkel’. Een stedentrip is altijd zo leuk rond deze tijd van het jaar.

We sliepen in een hele fijne loft via Airbnb. Echt een aanrader! Wil jij nu ook een mooie plek boeken via Airbnb? Doe dat dan via deze link. Op die manier krijg je €34 korting op je eerste overnachting.

Wat waren jouw geluksmomentjes in november?

Volg:

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail