Netflix tip: Given

Given laat je de wereld verkennen door de ogen van een kind. Nieuwsgierig, creatief en ongeschonden. Het is een bijzondere, mooie film en past goed bij mijn gevoel dat ik laatst beschreef.

Het verhaal

Samen met zijn ouders en zusje woont Given op Hawaï. Zijn ouders zijn professionele surfers en altijd op zoek naar de beste golven. Ze besluiten hun thuis in Hawaï te verlaten en gaan op zoek naar de ‘Big Fish’, zoals ze hem vertellen. Precies zoals zijn vader en grootvader dit vroeger ook deden.

Tijdens deze reis maakt Given kennis met de indrukwekkende natuur en mensen op deze aarde. Naast de traditionele ambachten en culturen, leert hij oude overlevingstechnieken van zijn vader waarmee zijn vader nog altijd voor zijn gezin zorgt. Het verhaal herinnert je kennis over te dragen van generatie tot generatie, voordat het vergaat.

Het is even wennen aan de manier van vertellen, maar trust me: de prachtige beelden van hoge kwaliteit zorgen dat je ondergedompeld wordt in de rijkdom en diversiteit van mens en natuur. Je komt al snel in de flow van het reizen. Het is puur, en bijna artistiek gefilmd.

De natuur, oude ambachten, surfers lifestyle en open mind van een kind werken inspirerend. Het geeft je een andere kijk op het leven en reizen. Een aanrader!

Welke film inspireerde jou?

Foto’s: www.giventhemovie.com

Volg:

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail