Augustus: fietsen met hangouderen, kippenoppas & een huttentocht door de bergen

In Monthly highlights deel ik mijn geluksmomentjes van de afgelopen maand. Benieuwd wat ik in augustus heb gedaan? Lees dan verder.

Augustus ging sneller dan mijn blog kon bijhouden. Veel leuke dingen, weinig schermtijd. Daarom iets vertraagd, maar zeker het delen waard.

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Zuid-Holland. Een eiland om precies te zijn. Een van de manieren om er te komen, is via het pondje. Vroeger was dit een uitstapje met opa en oma. Samen met een vriendin leek het ons leuk om dit, meer dan 15 jaar later, weer eens te doen. We pauzeerden langs het water tussen de hangouderen, aten een salade voor lunch en plukten wilde bramen.

We pasten een weekend op het huis van mijn tante. En dat voelde als een korte vakantie. Ontbijten aan het water, kippen voeren en veel knuffelen met puppy Lola en Blaf.

Later deze maand pakte ik eindelijk mijn tas in voor vakantie. We zijn van hut naar hut door de bergen gelopen, dus ik streefde naar minimale bagage. Hoe meer ik meenam, hoe zwaarder mijn tas. 92% van jullie had vertrouwen in mijn inpakkunsten, maar helaas kreeg 8% van jullie gelijk: het paste niet. Achteraf bleek dat ik zelfs nog minder nodig had, hierover ga ik nog een blogpost schrijven.

De laatste week van augustus was prachtig. We liepen een 5-daagse huttentocht in het zuiden van Frankrijk. Ik hoor je denken: sokken in sandalen het hoogtepunt van deze maand? Ja zeker. Sterker nog, ik kan het iedereen aanraden na een lange dag wandelen ;).

Ik ga niet ontkennen dat het zwaar was, want af en toe was het echt even afzien (ik noem: slapeloze nachten in een hutje vol vreemde mensen en geuren die je het liefst vermijdt, geen douche en veel klimmen met een zware tas). Maar de stilte, soms doorbroken door stromende beekjes of tikkende geitenhoefjes, de opkomende en ondergaande zon, de spiegelmeren, de prachtige uitzichten en de schone, frisse buitenlucht, waren het meer dan waard.

Wat waren jouw geluksmomentjes in augustus?

Volg:

1 Reactie

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail