Meer vakantiegevoel tijdens fulltime werkweek

De hitte deze week deed mij weer verlangen naar die oneindige schoolvakanties. Geen zorgen over morgen, want verplichtingen waren er niet. Je kon volop van de zon genieten en de hele week naar jouw zin indelen. Op maandagochtend naar het strand? Prima! Inmiddels is die pret voorbij en werk ik fulltime. Gelukkig heb ik twee dagen per week vrij, maar laten we eerlijk zijn: het is altijd te kort. Hoe zorg je dan voor dat vakantiegevoel tijdens een fulltime werkweek?

Deze 30+ temperaturen dwongen mij om het allemaal wat rustiger aan te doen. Ik moet nog steeds vroeg m’n bed in en uit, en ik zit nog steeds de hele dag binnen op kantoor, maar zodra ik thuis kom besluit ik een avondje vakantie te nemen. Niet stressen en balen over morgen, maar uitgerust en voldaan de dag afsluiten.

Tips voor een vakantiegevoel:

  • Maak een lange avondwandeling. Doorlopen tot m’n hoofd leeg is, genieten van de laatste zonnestralen en van alles wat ik onderweg tegenkom. Laatst liep ik langs een liveband in de buurt en ontdekte ik bramenstruiken om de hoek – in augustus ga ik wildplukken
  • Vermijd telefoon en tv zo veel mogelijk. Neerploffen op de bank is verleidelijk, maar er is niks zomers aan. Skip de bank en digitaal vermaak en je gaat vanzelf andere, creatieve en actieve dingen doen. Hier haal ik veel meer voldoening uit.
  • Ga zwemmen in het dichtstbijzijnde meer. Niets geeft een groter vakantiegevoel dan direct na thuiskomst m’n spullen pakken en doorrijden naar het dichtstbijzijnde meer. Een duik in het verkoelende water en ik weet niet eens meer wat voor werk ik eigenlijk doe.
  • Eet met vrienden in het park. Na werk rechtstreeks naar het park en daar tot zonsondergang bijpraten. Goed gezelschap, lekker eten, onder de bomen met je voeten in het gras. 
  • Lees een boek buiten de deur. Soms volstaat lezen in de tuin al. De warmte van een zomeravond, de geur van barbecue en de geluiden van bestek herinneren mij aan vakanties op de camping. Fijn!
vakantiegevoel
Volg:
0

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail