Maart: slow living, geen studie meer en het begin van onze kruidentuin

In Monthly highlights deel ik mijn favoriete momenten van de afgelopen maand via de foto’s van mijn telefoon. Een soort dagboek dus. Benieuwd wat ik in maart deed?

Maart was onvoorspelbaar. Waar ik begin deze maand deze wandeling nog deelde, werden een week later sommige natuurgebieden gesloten. De laatste weken heb ik me veel zorgen gemaakt. Over familieleden die misschien ziek worden, maar ook over mensen die niet de verantwoordelijkheid voelen om zo veel mogelijk binnen te blijven en bijvoorbeeld voor de lol in het gezicht van hun vriend hoesten, echt waar. Ik was er echt even klaar mee en heb veel geslapen. Eigenlijk kwam het goed uit om het wat rustiger aan te doen. We besloten toch nog even het bos in te gaan en om te keren wanneer het te druk werd, maar uiteindelijk kwamen we gelukkig niemand tegen.

Van mijn ouders kreeg ik mooie bloemen en dat fleurde de boel letterlijk op. Zo is de eettafel best een fijne werkplek. Dat mag ook wel, want deze week maakte de universiteit bekend dat er voor de rest van dit schooljaar geen lessen meer worden gegeven. Dat betekent dat ik mijn pre-master online moet afronden en in september pas weer naar school ga. Volledig te begrijpen en voor mij geen ramp. Wel jammer, want ik vond het heerlijk om weer naar school te gaan.

Nu we thuisblijven, is er meer vrije tijd. We blijven wat langer liggen en ik geniet ervan om uitgebreid te ontbijten. Met warme broodjes, croissantjes of deze smoothie bowl. Ik ben eigenlijk wel benieuwd: wat is jouw favoriete ontbijt?

Het lichtpuntje van maart was toch wel de lente (eindelijk!). Een goed moment om te beginnen in mijn kruidenboek. Hierin worden de eigenschappen van onkruid en andere wilde kruiden heel simpel uitgelegd. Leuk om er af en toe even bij te pakken. Verder bakte ik een appel-kaneelcake, die ik als excuus gebruikte om de cakeschaal te verkopen via Winkeltje van Yvette.

En last but not least begon ik aan ons kruidentuin-project. Vanaf dat wij hier wonen wil ik dit al proberen, maar ik vergat steeds op tijd te beginnen. Onze tuin ligt op het Noorden, waardoor we weinig zon hebben en het dus een uitdaging is. Daarom zocht ik naar kruiden die geen volle zon nodig hebben en tekende dit uit, zodat alles hopelijk een goed plekje krijgt. De rest staat in de zonnige vensterbank.

Wat doe jij graag nu we thuisblijven?

Volg:

1 Reactie

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail