Juni: vogelspotten, natuurzwemmen & wandelroutes in Breda

In Monthly highlights deel ik mijn favoriete momenten van de afgelopen maand. Hier lees je wat ik in juni deed.

Direct na mijn tentamens vertrok ik naar Lauwersoog, waar mijn ouders een huisje hadden geboekt. Het was nogal een spontaan idee, maar daarom juist erg leuk. Mijn opa, oma en broertje sloten ook aan. Het was echt heel fijn om na lange tijd weer samen te zijn. We verbleven in Natuurdorp Suyderoogh. Ondanks de regen waren we veel buiten. Je kunt er mooie wandelingen maken en veel vogels spotten. Daarnaast is het, bij mooi weer, een goede plek om sterren te kijken. Je vindt hier namelijk één van de twee Dark Sky Parken van Nederland.

Dat mooie weer hadden wij niet, maar toch was het lekker om samen buiten te zijn. Na een lange, regenachtige wandeling warmden we op bij de open haard. Dat maakt alles weer goed.

Na Lauwersoog, pakte ik direct weer mijn tas in voor onze eerste mini-trektocht van Breda naar Tilburg. Op de eerste foto zie je een deel van wat ik meenam. Mijn tas is altijd zwaarder dan ik eigenlijk wil, maar gelukkig weet ik na iedere tocht steeds beter wat ik wel en niet nodig heb.

We liepen langs mooie, voor ons nog onbekende plekken in de buurt. Zoals dit mooie plekje bij Restaurant Wolfslaar. Onderweg lunchten we in het gras aan een meertje. Hier was het heerlijk stil en rustig.

Voor het slapengaan genoten we van deze prachtige lucht. Ik kan pas stoppen met kijken als de zon écht weg is. De volgende dag liepen we iets korter dan gepland (dat lees je hier), maar het was prima zo. We kwamen langs plekken waar we normaal nooit zouden komen.

Een weekend later, toen de spierpijn weggetrokken was, liepen we de Kunstroute bij Dorst. Hoewel de route wat onhandig aangegeven is, is het een hele mooie wandeling. Je loopt langs diverse kleine meertjes en door het bos. In totaal is de route 12,7 kilometer lang. Na afloop dronken we wat op het terras van Bos & Co. Hier komen we zeker nog een keer terug!

Verder bezocht ik sinds lange tijd mijn vriendin in Rotterdam. Zij heeft sinds kort haar eigen studio en het is prachtig. Het is ruim, er is veel licht en ze heeft uitzicht op het water. We besloten naar het strand te gaan en zwommen uiteindelijk in de (ijskoude) Noordzee. Die avond zaten we tot laat op haar balkon, echt een heerlijke zomeravond.

De volgende dag gingen we naar de Kralingse Plas om te suppen. Dat was het beste idee so far. Het water was heerlijk en vanaf het meer heb je mooi uitzicht op de stad. Voordat ik naar huis ging, kreeg ik dit zero waste pakket mee. Zo lief! Heel fijn om weer even samen te zijn.

Afgelopen vrijdag was de laatste warme dag, dus kon ik het niet laten om nog een keer te zwemmen. Na een half uur fietsen kwam ik aan bij de Galderse Meren, maar dit bleek afgesloten vanwege de drukte. Beetje jammer. Uiteindelijk vond ik een plekje langs de Mark, waar je blijkbaar ook goed kunt zwemmen. En het scheelt een flink stuk fietsen. Ik las het boek Stad van Meisjes, een aanrader.

Inmiddels heeft de zomer zich weer even teruggetrokken, wat ik eigenlijk wel lekker vind. Dit weekend start ik namelijk met mijn nieuwe baan en daar heb ik heel veel zin in. Hoewel ik mijn zomerplanning nu moet aanpassen, ben ik heel blij dat ik in deze tijd iets heb gevonden en kan ik niet wachten om aan de slag te gaan.

Volg:

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail