Januari en februari: 5 tips voor een dagje weg in Nederland

In Monthly highlights deel ik mijn favoriete momenten van de afgelopen maand via de foto’s van mijn telefoon. Een soort dagboek dus! Benieuwd wat ik in januari en februari deed?

Ik ben weer wakker uit mijn winterslaap. Op deze pagina dan, want de afgelopen weken denderden flink door. Inmiddels zit ik in week 5 van de pre-master en dat neemt mijn hele agenda over. De eerste foto is zo ongeveer hoe bijna al mijn dagen er nu uitzien. Toch wil graag nog wat foto’s en leuke tips met jullie delen van de afgelopen weken. De kwaliteit van deze foto’s laat wat te wensen over, maar you get the idea. Begin deze maand nam ik Matthijs mee uit eten bij Puick in Breda. Op zaterdag kun je daar een verrassingsmenu kiezen waarbij je vier volledig verschillende gangen krijgt. Heel erg lekker, dus ga er zeker een keertje langs. Wat ook fijn is, is dat er weinig tafels zijn en het er dus lekker rustig is. Reserveer wel op tijd!

Laatst gingen we naar Doloris in Tilburg en dat was heel erg tof! Het is lastig uit te leggen wat het precies is, maar ik doe een poging: het is een initiatief van Berlijnse kunstenaars en lijkt op een soort doolhof voor volwassenen in Alice in Wonderland-stijl. Je mag er geen foto’s maken, dus ik kan alleen maar zeggen dat je er echt een keertje heen moet! Al is het alleen maar voor een drankje in de rooftopbar. Tilburg zelf vonden wij ook erg leuk, veel vintage winkeltjes en oude straten.

Nog een tip is de graffiti-tour die ik onlangs liep in Rotterdam. Je kunt de routes downloaden via de app van Rewriters. Vervolgens loop je zelf de routes die je wil zien en vertelt de app je alles over de tekeningen. Alles is dichtbij het centrum, dus goed te combineren met een dagje in de stad. Wij liepen twee routes en dat duurde ongeveer twee uur.

Vorig weekend vluchtten we vanwege carnaval naar het museum Voorlinden. Ja, ik voelde me ook wel een beetje oud en suf, maar eigenlijk was het heerlijk. Het museum was echt heel erg mooi. Het ligt aan het bos en de duinen, dus je kunt er prima een middag zijn. Daarna reden we door naar Delft, waar we aten bij De Sjees (nog een aanrader voor lekker en betaalbaar eten).

Dit weekend werk ik aan een studie-achterstand die eigenlijk niet meer weg te werken is. De pre-master kost veel tijd, maar tot nu toe vind ik het niet zo erg. Het was zeker even wennen om weer naar school te gaan, maar ik vind heerlijk om iedere dag weer zo veel te leren en ik zit echt op m’n plek.

Wat waren jouw favoriete momenten van de afgelopen weken?

Volg:

1 Reactie

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail