Januari ’21: wandelen op de Rucphense heide, De Hoge Veluwe en fietsen voor Coolblue

Iedere maand verzamel ik mijn waardevolle momenten in een overzicht. Het is geen consistent dagboek, maar liever een verzameling van persoonlijke updates, dingen die ik meemaak, momenten van inspiratie en alles wat ik gewoon graag een plekje geef. Dat is soms veel, soms weinig. Ook vind je hier mijn ‘beweegdagboek’, want dat werkt zo lekker motiverend.

De Hoge Veluwe

Winterzwemmen en gestrande voornemens

Januari 2021 begon met een frisse uitdaging: winterzwemmen in de Galderse meren. Hoewel ik er een beetje tegenop zag, voelt het goed om de maand te starten met een persoonlijke overwinning. Alsof de rest van de maand niet meer kan mislukken.

Matthijs en ik hadden eigenlijk de intentie om gedurende het hele jaar minimaal één nachtje per maand te kamperen, maar om eerlijk te zijn is dat voornemen in januari al gestrand. Een maandelijkse duik in open water lijkt me daarom een leuk alternatief. We zullen zien of dit lukt, ik ben namelijk niet zo goed in het nakomen van voornemens :).

Pannenkoeken eten op de Rucphense heide

Eerder deelde ik op Instagram dat ik me de laatste tijd een beetje down voel door de huidige situatie (wie niet). Het lijkt zo uitzichtloos en er lijkt zo weinig te kunnen. Daarom probeer ik geduld te hebben, alles per dag te bekijken en te focussen op wat nu kan, zoals pannenkoeken eten op de Rucphense heide. We liepen de gele route en deden daar ongeveer 1 – 1,5 uur over. Je kunt heel makkelijk parkeren bij café ‘t Ossekopke en vanaf daar starten er verschillende routes. Verder zijn de American pancakes van de AH een aanrader: makkelijk voor onderweg, vullend en lekker.

Fietsen door een stille stad

De afgelopen avonden fietste ik voor Coolblue door een verlaten Breda. In verschillende wijken was er niet alleen een avondklok, maar ook een noodverordening. Het was vrij bizar om ‘s avonds op straat te zijn. Alsof er een ramp aangekondigd was, maar ze mij niet hadden ingelicht. Stapvoets reden er politiebussen met zwaailichten door de straten en af en toe rende er iemand de hoek om. Die avond bleef het stil en verlaten, maar op dinsdagavond 26 januari werd het onrustig. Je voelde de spanning en je wist dat iedereen het wist. Mensen waarschuwden me en vroegen of ik wel voorzichtig deed. Ik moest omkeren als ik me onveilig voelde. Gelukkig reed ik vrij snel de stad uit, de donkere polderwegen tegemoet.

Het contrast tussen de stad en het platteland was groot. De donkere, stille polder voelde nu juist veilig. Vanuit de duisternis keek ik over de weilanden naar de lichtjes van de stad. De maan kleurde de zwarte wereld ook een beetje grijs, groen en blauw. In de verte hoorde ik af en toe gedonder, maar het raakte me niet, want in deze stilte voelde ik me veilig en ver van de wereld. Het voelde goed om de stilte écht te kunnen horen.

De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe

Het laatste weekend van januari bracht ik door op De Hoge Veluwe met mijn familie. Dat was een soort verlaten kerstweekend, omdat we kerst niet samen konden vieren. We hebben veel gewandeld, spelletjes gespeeld en uitgebreid gegeten. En ik heb gefilmd! Het leek me namelijk een mooi weekend om weer te oefenen en binnenkort hoop ik er ook daadwerkelijk een video van te maken. Voor nu is het laatste halfjaar van mijn studie namelijk begonnen. Dus de komende weken, maanden, ben ik waarschijnlijk druk met de laatste vakken en mijn afstudeeronderzoek (‘before and after visuals in climate communication‘).

Beweegdagboek januari ’21

En dan iets nieuws! Het lijkt me leuk om vanaf nu iedere maand mijn ‘beweegdagboek’ te delen, want ‘sportdagboek’ vind ik zo beladen. Bewegen klinkt gewoon laagdrempeliger dan sporten. Bewegen kan zijn: af en toe een rondje wandelen, m’n hart laten pompen tijdens het hardlopen of m’n spieren belasten tijdens een workout. Zo lang ik maar beweeg en die gelukshormonen aanmaak, want dat is – juist in deze tijd – zo belangrijk. Verder ga ik goed op lijstjes en ik vind het altijd motiverend om bij anderen te lezen, dus hopelijk heb jij er ook iets aan.

WeekMaDiWoDoVrZaZo
23,85 km
hardlopen* + workout**
3,77 km hardlopen + workout3,85 km hardlopen
+ workout
2,5 km wandelen7 km
wandelen
33,85 km
hardlopen + workout
40 km fietsen Coolblue3,73 km hardlopen + workout3 km wandelen3,75 km hardlopen + workout
44 km wandelen
+ 28 km fietsen Coolblue
28 km fietsen Coolblue4,75 km hardlopen + workout4,75 km hardlopen15 km wandelen6 km
wandelen

*Ik volg dit schema van Runner’s World.
**Ik verzamel 8 oefeningen die ik leuk vind (12x walk-outs, 10x push-up op knieën, 10x tricep dips, 12x sit ups, 20x schuine crunches, 12x leg raises, 15x glute bridge, 20x squats) en herhaal dat voor 2 tot 3 rondes.

Volg:

1 Reactie

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail