In je eentje naar Málaga: 5 tips

Een tijd geleden vertrok ik heel last minute in m’n eentje voor 4 dagen naar Málaga. Ik begon bijna aan mijn eerste fulltime baan en besefte dat ik afhankelijk zou zijn van vakantiedagen en dus niet meer zomaar weg kon. Daarom besloot ik nog even te genieten van mijn vrijheid. Op maandagavond zocht ik naar het goedkoopste vliegticket en de volgende ochtend zat ik in het vliegtuig naar Málaga. (Doe het een keer, het voelt geweldig!) Benieuwd wat ik daar in m’n eentje deed? Hier vind je mijn tips.

1. Leer de stad kennen via een gratis wandeltour

Klinkt suf, is het niet. Laat je rondleiden door een enthousiaste inwoner van Málaga. Hij neemt je niet alleen mee langs de highlights, maar laat ook zijn eigen favoriete plekjes zien. In 2,5 uur vertelt de gids alles wat je wilt weten over de stad. Daarnaast lopen er veel soloreizigers mee, wat je de mogelijkheid biedt om mensen te leren kennen. 

Schrijf je van tevoren in via deze site. De wandeltours starten iedere dag, je verzamelt op Plaza de la Constitucion bij de blauwe paraplu.

2. Bezoek de botanische tuin 

Mijn favoriete plekje in Málaga. In je eentje door de stad dwalen is leuk, maar na een tijdje ook best intensief. Dan is het heerlijk om de drukke stad achter je te laten en je terug te trekken tussen al het groen in Jardin Botánico La Concepción. Uiteindelijk ben ik hier 3 uur geweest. Dwaal rond in de jungle, koel af bij de kleine watervalletjes en geniet van het uitzicht over de stad. 

Op busstation Alameda Principal pak je bus 2. Stap uit bij de laatste halte en loop dan nog ongeveer 15 minuten naar de tuin. 

3. Struin de boulevard af bij zonsondergang

Dit spreekt voor zich. Sluit de dag af met een wandeling over de boulevard en zie de zon achter de bergen verdwijnen, terwijl je de zee tegen de kade hoort kabbelen. Verleng je tocht eventueel over het strand. 

Omdat ik er in december was, waren er veel markten op en rondom de boulevard. Het is de moeite waard om even op te zoeken wanneer je welke markt kunt bezoeken. 

4. Loop langs de mooie kust in Nerja

Vanaf het busstation in Málaga pak je gemakkelijk de bus naar Nerja, een mooi Spaans dorp met prachtige stranden. Ook vind je hier kleine, Spaanse winkeltjes en lekkere visrestaurants. Loop hier vooral rond zonder plan, doe waar je zin in hebt en laat je verrassen. 

Na ongeveer een uurtje rijden langs de kust ben je er. Let wel op: in de spits duurt het langer. 

5. Eet tapas bij Cortijo de Pepe

‘S avonds iets eten is soms een beetje een ding, in je eentje. In Málaga wilde ik de tapas niet aan mij laten ontgaan, maar het komt er al snel op neer dat je in een restaurant moet gaan zitten. Tijdens de wandeltour tipte mijn gids dit restaurant, waar lokale bewoners aan het eind van de dag graag wijn drinken en tapas eten. Ik verzamelde al mijn moed en vond een tafeltje achterin op het terras. Perfect. Achteraf was dit ongemak nergens voor nodig. Het stel naast me begon al snel een gesprek met me, ik las een boek en de serveerster bleek Nederlands. Oja, de tapas was inderdaad heerlijk. Gewoon doen dus. 

Wat zijn jouw tips voor Málaga? En ben je wel eens in je eentje op citytrip geweest?

Volg:
0

Laat hier je reactie achter