April ’21: studie update, resetten & de eerste lente duik

Iedere maand verzamel ik waardevolle momenten in een overzicht. Het is geen consistent dagboek, maar liever een verzameling van persoonlijke updates, dingen die ik meemaak, momenten van inspiratie en alles wat ik gewoon graag een plekje geef. Dat is soms veel, soms weinig. Ook vind je hier mijn ‘beweegdagboek’, want dat werkt zo lekker motiverend.

Studie update

In april sloot ik mijn laatste tentamens af met een voldoende, yay! Dat is ook meteen de reden waarom het hier wat stiller was. Maart en begin april was voor mij een erg drukke studie periode, want ik leverde naast mijn tentamens ook mijn scriptievoorstel in. Inmiddels heb ik alles gehaald en hoef ik ‘alleen nog maar’ mijn afstudeeronderzoek te doen. Ondanks het thuiszitten gaat deze studie zo snel voorbij. Dat is soms jammer, maar ik heb ook wel zin in wat komen gaat.

Tip voor mijn medestudenten: het hielp mij enorm om een aantal dagen bij m’n ouders te studeren. Geen afleiding van het huishouden, maar ook niet van je telefoon – je hebt tenslotte gezegd dat je het zo druk hebt en scrollen op Instagram past daar niet bij. Verder hielp het mij om vroeg op te staan en er een werkdag van te maken. Dat doe ik sowieso al wel, maar in de tentamenweek nog wat strikter (bijvoorbeeld van 7.30 tot 16.30). Zelf vind ik dat fijn, omdat ik dan het ritme van mijn omgeving aanhoud en dus zo min mogelijk studeer wanneer anderen vrij zijn. Ik merk dat ik nog wel even door kan gaan over studeertips, dus misschien schrijf ik hier nog wel een blogpost over.

Resetten op het Brabants Vennenpad

Na een drukke periode geniet ik intens van de dingen die ik daarna eindelijk weer kan doen, zoals een lange wandeling maken en kamperen. Daarom liepen Matthijs en ik twee dagen over het Brabants Vennenpad en het was heerlijk. We gingen weer even terug naar de basis: buiten leven en alleen maar lopen. Het helpt mij om mijn focus te verleggen op de dingen die er toe doen, zoals het geluid van zingende vogels, stromend water, samenzijn met Matthijs en de warme zon op m’n huid.

Ook neem ik bij thuiskomst ons comfort niet meer voor lief. De ‘normale’ dingen voelen weer aan als luxe: we hebben een zachte bank om op te zitten, een groot en warm bed, een volle voorraadkast, het gemak van douchen – zonder eerst je spullen bij elkaar te zoeken en drie keer te checken of je niets vergeten bent – en nog zo veel meer. Dat geeft zo’n voldaan gevoel, dat ik het liefst ieder weekend buiten met een tas op m’n rug loop.

Brabants Vennenpad

De eerste lente duik

Om het begin van de lente te vieren nam ik een duik in de Galderse Meren met een vriendin. Ze ging voor het eerst en vond het geweldig. Je moet voorzichtig zijn, maar het is echt een dikke aanrader om te doen. Het is zo leuk om samen uit je comfortzone te stappen, de uitdaging aan te gaan en daarna samen aan het water te proosten op wat je zojuist gedaan hebt. Juist deze momenten onthoud ik, ze geven me energie en maken me echt blij.

Beweegdagboek april ’21

Iedere maand deel ik hier mijn ‘beweegdagboek’, want ‘sportdagboek’ vind ik zo beladen. Bewegen klinkt gewoon laagdrempeliger. Bewegen kan zijn: een rondje wandelen, mijn hart laten pompen tijdens het hardlopen, mijn spieren belasten tijdens een workout, etc. Zo lang ik maar beweeg en die gelukshormonen aanmaak, want dat is – juist in deze tijd – zo belangrijk. Verder ga ik gewoon goed op lijstjes en ik vind het altijd motiverend om bij anderen te lezen, dus hopelijk heb jij er ook iets aan.

WeekMaDiWoDoVrZaZo
130 km fietsen Coolblue5 km hardlopen*
24 km wandelen4,5 km hardlopen3 km wandelen
35 km hardlopen35 km fietsen Coolblue6 km wandelen18 km wandelen17 km wandelen
440 km fietsen Coolblue20 km fietsen Coolblue6,5 km hardlopen2 km wandelen6,5 km hardlopen
525 km fietsen Coolblue6,5 km hardlopen3,5 km wandelen25 km fietsen Coolblue3,5 km wandelen

*Ik volg dit schema van Runner’s World.

Hier lees je wat ik vorige maand deed.

Volg:

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail