April: boekentips, buitenleven en toch een beetje zenuwachtig

In Monthly highlights deel ik mijn favoriete momenten van de afgelopen maand. Een soort dagboek dus. Benieuwd wat ik in april deed?

Op het moment dat ik dit schrijf, zitten we alweer 9 (!) weken thuis. Aan de ene kant went het, maar inmiddels begin ik het sociale leven wel echt te missen. Met name de spontaniteit ervan. Overal minstens twee keer over nadenken, zorgt ervoor dat ik dan maar gewoon helemaal geen actie onderneem. Met als gevolg dat ik nu veel tijd voor mezelf heb en veel boeken lees. Begin april bestelde ik twee boeken bij Latte’s and Literature. Vooral Stad van meisjes is echt een aanrader. Ik ben nog maar net begonnen, maar het is zo mooi geschreven.

Verder komen we veel buiten en dat zie ik echt als een luxe. Niet alleen omdat het niet in elk land mag, maar ook omdat we er nu de tijd voor hebben. We vullen onze dagen met de simpelere dingen, zoals wandelen, aan het water lezen of gewoon op een kleedje in het park liggen. Heerlijk vind ik het.

Verder krijgt onze tuin eindelijk wat meer aandacht. Voorheen zaten we hier niet zo graag omdat er bijna geen zon is, maar nu we niet veel andere opties hebben, verandert dat snel. Mijn ouders kochten een nieuwe loungeset waardoor wij een deel van de oude kregen (fun fact: nu ik erover nadenk is vrijwel alles in onze tuin tweedehands, zelfs de barbecue). Langzaamaan wordt de tuin zowaar een fijne plek. Ook heb ik bijvoorbeeld weidebloemen gezaaid en ik kan niet wachten tot die in bloei staan. Zoals ik hier vertelde hebben we ook kruiden in de tuin gezet, maar sindsdien hebben we ook veel last van ongedierte. Tips zijn dus welkom!

De komende weken sluit ik mezelf nog meer op dan ik al deed, want ik heb over twee weken alweer de laatste tentamens. Het is zo belachelijk snel gegaan. Ik kan er niets aan doen, maar ik ben toch wel een beetje nerveus. Het zou gewoon zo jammer zijn als het niet lukt, omdat ik dit juist zo graag wil. Nog even doorbijten dus. Gelukkig is het tot nu toe goed gegaan, dus ik heb er wel vertrouwen in.

Hoe kom jij deze weken door?

Volg:

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail