5x offline in de Ardennen

De dagen worden langer, zonnestralen warmer en bomen groener. Oké, vorige week dan. Inmiddels tikt de regen weer tegen de ramen, maar met het voorjaar nog in m’n hoofd struinde ik dit weekend het internet af naar opties voor een korte weekendtrip richting de natuur, niet al te ver van huis. Ik kwam uit bij de Ardennen, waar ik een aantal fijne plekjes vond die ik hier graag met je deel.

La Cabane des Gitans – Éteignières, Frankrijk

1. La Cabane des Gitans

Wakker worden tussen de paarden en kippen, zwemmen in een wild begroeid meertje en opwarmen bij het kampvuur. Hoe back to basic wil je het hebben? Wat ik extra leuk vind aan deze plek, is dat het merendeel is ontstaan door een uit de hand gelopen verzamelhobby. Van gerecycled materiaal tot kringloopvondsten. Top!

Natuurhuisje – Houffalize, België

2. Natuurhuisje

Wil je iets meer comfort en contact met de buitenwereld, maar nog wel het boshut-gevoel? Dit vrijstaande natuurhuisje bevindt zich in een vallei naast een kabbelend beekje. Direct vanaf het huisje kun starten met wandelingen door het heuvellandschap. Behoefte aan gezelschap? Na afloop kun je in het weekend in de herberg van de verhuurders wat eten of drinken.

Nature getaway – Viroinval, België

3. Nature getaway

Hoe leuk is de inrichting van dit huisje? Laat je niet misleiden door de naam: je huurt hier een schattig rijtjeshuis met een klein tuintje (incl. bad!), maar dan wel aan de voet van Franse Ardennen. Een soort thuis dus, maar dan beter.

Luxe boomhut – Houffalize, België

4. Luxe boomhut

Maak kennis met de parel der boomhutten. Dit huisje heeft alles waar je van droomt. Het is sprookjesachtig, luxe en toch afgelegen in de natuur. Volgens de website hoor je hier niets anders dan de wind door de bomen, fluitende vogels en kleine diertjes die door de blaadjes scharrelen. Verder heb je een bad, een houtkachel en een hottub. Beter dan dit wordt het niet.
Enige nadeel: je kunt alleen een midweek reserveren.

La cabane au bord de l’eau – Gedinne, België

5. La cabane au bord de l’eau

Tot slot: een good old Airbnb blokhutje middenin in het bos. Het is knus ingericht, maar niet te fancy. Bij mooi weer ontbijt je op het terras en neem je een duik in de zwemvijver. Bij regen kruip je met een boek dicht tegen de houtkachel aan of kook je een uitgebreide Marokkaanse maaltijd in de tajine (ja, die is er!). Wandelen kun je natuurlijk ook overal.

Welk huisje zou jij kiezen?

Volg:

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail