5x cabins in de Ardennen

De dagen worden langer, de zonnestralen warmer en de bomen groener. Met het voorjaar in m’n hoofd struinde ik dit weekend het internet af naar mooie cabins in de Ardennen, perfect voor een slow living weekend in de natuur. Hier vind je mijn mooiste vondsten.

Cabin in de Ardennen

1. La Cabane des Gitans

Wakker worden tussen de paarden en kippen, zwemmen in een wild begroeid meertje en opwarmen bij het kampvuur. Hoe back to basic wil je het hebben? Wat ik extra leuk vind aan deze cabin in de Ardennen, is dat het merendeel is ontstaan door een uit de hand gelopen verzamelhobby. Van gerecycled materiaal tot kringloopvondsten. Top!

Natuurhuisje Ardennen

2. Natuurhuisje in de Ardennen

Wil je iets meer comfort en contact met de buitenwereld, maar nog wel het boshut-gevoel? Dit vrijstaande natuurhuisje in de Ardennen bevindt zich in een vallei naast een kabbelend beekje. Direct vanaf het huisje kun starten met wandelingen door het heuvellandschap. Behoefte aan gezelschap? Na afloop kun je in het weekend in de herberg van de verhuurders wat eten of drinken.

Vintage cabin Ardennen

3. Vintage cabin Ardennen

Hoe leuk is de inrichting van dit vintage huisje? Laat je niet misleiden door de naam: je huurt hier een schattig rijtjeshuis met een klein tuintje – inclusief bad!, maar dan wel aan de voet van Franse Ardennen. De vintage inrichting maakt het een fijn, knus huisje aan de rand van de natuur.

Luxe boomhut

4. Luxe boomhut

Maak kennis met de parel der boomhutten. Deze luxe boomhut heeft alles waar je van droomt. Het is sprookjesachtig, luxe en toch afgelegen in de natuur. Volgens de website hoor je hier niets anders dan de wind door de bomen, fluitende vogels en kleine diertjes die door de bladeren scharrelen. Verder heb je een bad, een houtkachel en een hottub. Beter dan dit wordt het niet. Enige nadeel: je kunt alleen een midweek reserveren.

Cabin in de Ardennen

5. La cabane au bord de l’eau

Tot slot: een off grid cabin middenin in het bos. Het is knus ingericht, maar niet te luxe. Bij mooi weer ontbijt je op het terras en neem je een duik in de zwemvijver. Bij regen kruip je met een boek dicht tegen de houtkachel aan of kook je een uitgebreide Marokkaanse maaltijd in de tajine – die is er! Wandelen kun je overal in de omgeving. De perfecte cabin voor een slow living weekend.

Volg:
0

Laat hier je reactie achter