3x mijn favoriete podcasts van dit moment

Op zoek naar leuk en leerzaam luistermateriaal? Dan is een podcast je beste vriend. Let op: niet te verwarren met luisterboeken, want daar krijg ik kippenvel van. Nee, doe mij maar een podcast met diepgaande, inspirerende en leerzame gesprekken om je te vermaken in de file, tijdens het schoonmaken of onderweg in de trein. Hier mijn drie favoriete podcasts van dit moment op een rijtje:

  1. Het groene hart van: een podcast van Happinez en Growthinkers, waarin Jelle Derckx diverse (ervarings)deskundigen interviewt over duurzaam wonen, leven en werken. Inmiddels zijn er al 35 afleveringen gemaakt, met gasten als Babette Porcelijn (ga haar boek lezen!), Guido Weijers, Jessie Kroon, Waldemar Torenstra, Dennis Storm, Jelmer Mommers, Gabrielle Koster en Sophie Hilbrand. Over hun visie op duurzaamheid, leermomenten, tips, uitdagingen en meer. Erg leerzaam en inspirerend!
  2. Bedrock talks: een podcast van Bedrock, waarin actuele thema’s onder millennials worden besproken met een deskundige. De eerste aflevering ‘Een gelukspsycholoog over de quarterlifecrisis en de zoektocht naar geluk’ was een feest der herkenning. Later volgden ook thema’s als voeding, klimaatverandering en stress. Het luistert lekker weg, is gezellig en vooral herkenbaar.
  3. Celine Charlotte Podcast: een podcast van Charlotte van ’t Wout over de lessen die zij leerde als ondernemer. Naar Charlotte kan ik uren luisteren. Ik vind het heel tof wat ze allemaal doet en vooral hoe open en eerlijk ze hierover is. Dat laatste is heel fijn, want daar leer je uiteindelijk het meest van. Met name de aflevering ‘Introvert zijn, en hoe dat alles veranderde’ vond ik top. Dat ik introvert ben wist ik natuurlijk al lang, maar Charlotte biedt concrete handvatten om hiermee om te gaan. Zo had ik er nog niet naar gekeken. Aanrader!

Wat zijn jouw favoriete podcasts van dit moment?

Volg:

Laat hier je reactie achter

Volgen

Blijf op de hoogte via e-mail